La Generalitat reuneix a 300 professionals de les emergències i la seguretat pública a Cullera

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències organitza a Cullera el dissabte, 18 de febrer, la XVI Jornada de Portes Obertes en commemoració del Dia Europeu del 112.

Més de 300 professionals d’emergències i seguretat pública participen enguany en la trobada per a mostrar com treballen diàriament i durant una emergència i quins són els recursos que utilitzen els diferents organismes i administracions que intervenen.

Tallers, exhibicions i demostracions canines seran algunes activitats en les quals podran participar els visitants a la fira que se situarà en l’avinguda Enric Chaulio, al costat de la platja de Sant Antoni. Enguany, a més, per la seua proximitat al mar, Salvament Marítim i Creu Roja realitzaren un exercici de rescat en el mar.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, acompanyat per l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, visitarà la XVI Jornada de Portes Obertes a partir de les 12:00 hores. José María Ángel ha animat a la ciutadania a assistir a aquesta jornada “perquè és una oportunitat per a conèixer de primera mà als professionals que diàriament vetlen per la nostra seguretat, per a veure com treballen i com hem d’actuar davant diferents situacions d’emergència ja siga un terratrèmol, un incendi o com hem de realitzar un ús correcte del telèfon 112”.

La jornada es distribueix en una total de 20 stands de les diferents entitats i organismes perquè els visitants, especialment els més xicotets, puguen conèixer d’a prop oficis com el de bomber, bomber forestal, policia local, guàrdia civil, policia de la Generalitat, tècnics de protecció civil, pilots, agents mediambientals, sanitaris o altres professionals dels cossos de seguretat i emergències.

El recinte comptarà amb una zona destinada a la realització de diferents exercicis amb cans. El grup Scan-Scent Analysis de la Guàrdia Civil i la policia local de Cullera iniciarà el torn d’exhibicions a les 10:30 hores. A les 11:45 hores, el grup cinológico de la Unitat Militar d’Emergències (UME) farà una demostració d’agilitat, cerca i obediència i, seguidament, l’ONG Intervenció i Ajuda en Emergències (IAE) realitzarà una exhibició de com els seus cans intervenen en la cerca de persones en situacions d’emergència com un terratrèmol.

En una altra de les zones del recinte se situen els helicòpters que s’utilitzen en tasques d’emergència, seguretat o per a l’extinció d’incendis. També el Consorci de Bombers de València realitzarà tallers de circuit interior amb tres nivells d’obstacles, la Federació d’Espeleologia de la Comunitat Valenciana farà una exhibició de la manipulació de llitera de rescat aeri i el personal del servei “1·1·2 Comunitat Valenciana”, que tindrà stand propi, realitzarà un taller de pintura i recortables.

La jornada estarà oberta fins a les 14.00 hores.