Històric tercer doblet consecutiu del Raval a Cullera

Escrito por el 18 Marzo, 2017

«Una eina per a canviar el món? L’educació, què collons!», d’Antonio Pérez i Mena, s’imposa en la Secció Especial

 

Doblet històric del Raval de Sant Agustí a Cullera. Per tercer any consecutiu, la comissió aconseguix regnar emportant-se els màxims guardons de les falles de Secció Especial amb un primer premi en falles grans i altre en categoria infantil.

 

El monument «Una eina per a canviar el món? L’educació, què collons!», del carcaixentí Antonio Pérez i Mena, basat en el poder de l’ensenyament per a millorar la nostra societat, ha captivat el jurat i ha omplit d’alegria este popular barri de la ciutat. També ha sigut mereixedor del premi d’Enginy i gràcia d’Especial.

 

La comissió es convertix així en la que més doblets acumula, amb un total de huit, i l’única que n’ha aconseguit tres consecutius. L’eufòria ha envaït els seus integrants una vegada s’ha donat a conéixer el guanyador en l’acte del lliurament celebrat als Jardins del Mercat amb la presència de l’alcalde i president nat de Junta Local Fallera, Jordi Mayor; del regidor de Falles, Javier Cerveró; de la regidora de Promoció Lingüística, Sílvia Roca i del regidor de Turisme, Javier Cantos.

 

Per la seua banda, la comissió Passeig-Mercat s’ha hagut de conformar amb el segon lloc dels premis de les Falles 2017 amb l’obra titulada «El teatre de la vida», de l’artista Pedro Santaeulalia. La comissió no aconseguix així trencar una mala ratxa de més d’una dècada sense emportar-se el preat guardó. Amb un acabat d’altíssima qualitat i una composició en moviment, la falla realitza una crítica a la teatralitat de diversos aspectes de la vida, des de la política fins al mateix món faller.

 

El tercer lloc enguany ha estat per a la comissió Sant Antoni de la Mar amb «Bufoneries». La peça ha estat enguany obra de l’artista local Erik Martínez. Per últim, la falla Taüt no ha pogut alçar-se amb el triomf tot i la voluminositat de la falla del cullerenc Alfredo Bayona, titulada «Amb diners… torrons».

 

Premis infantils

 

Pel que fa als guardons en categoria infantil, la gran triomfadora de la nit ha estat també  el Raval de Sant Agustí amb la composició «Saps?», de Joan Martí i Martínez. El segon premi ha recaigut en Passeig-Mercat amb el «Món del revés», de Mª Carmen Camacho. En tercer lloc ha quedat Sant Antoni de la mar, creada per Erik Martínez («Les mil i una-…), i, finalment, la comissió Taüt amb la falla «Fred o calor? Salut, diners i amor…» de Jorge Gil. L’enginy i gràcia ha estat per a Passeig-Mercat.

 

Interés turístic

 

Pel que fa al premi d’Interés Turístic, que per segon any està dotat econòmicament i que atorga la regidoria de Turisme, la falla gran guanyadora ha estat la del Port. El monument «La llei de la selva» de Xavier Tur ha valorat el patrimoni natural i cultural de la ciutat. A més, han utilitzat la tecnologia QR per explicar la seua composició i el llenguatge braille, dos dels requisits que exigien les bases del premi, dotat en este cas amb 1.000 euros.

 

En la categoria infantil, el guardó ha anat a parar a la falla Xúquer per «Estrés o els 4», també de Xavier Tur. En ella s’ha utilitzat el xinés i noves tecnologies. La comissió s’enduu 500 euros.

Promoció del valencià

 

El premi a la promoció del valencià que atorga la regidoria de Promoció Lingüística ha  sigut per a la Falla El Raconet, que obté banderí i una quantia econòmica de 300 euros. En segona posició ha quedat Taüt, que s’emporta banderí i 150  euros. El tercer banderí i premi de 100 euros en esta categoria ha estat atorgat pel jurat a la falla Plaça Alboraia.

 

 

Llistat complet de premis 2017

 

 

Promoció del valencià

 

3r Falla Plaça Alboraia (100 euros)

2n Falla Taüt (200 euros)

1r Falla El Raconet (300 euros)

 

Interés Turístic

 

Infantil: Falla Xúquer (500 euros)

Gran: Falla Del Port (1.000 euros)

 

 

Secció Segona Infantils

 

Enginy i gràcia: Falla Xúquer

6é Falla Bulevar

5é Falla El Raconet

4t Falla Avinguda País Valencià

3r Falla Plaça Alboraia

2n Falla Xúquer

1r Plaça Mongrell

 

 

Secció Primera Infantils

 

Enginy i gràcia: Falla Plaça Mongrell

5é Falla Rei En Jaume I

4t Falla La Bega

3r Falla Del Port

2n Falla Plaça d’Espanya

1r Falla Plaça Mongrell

 

 

Secció Especial Infantils

 

Enginy i gràcia: Falla Passeig-Mercat

4t Falla Taüt

3r Falla Sant Antoni de la Mar

2n Falla Passeig-Mercat

1r Falla Raval de Sant Agustí

 

Secció Segona Grans

 

Enginy i gràcia: Falla Rei En Jaume I

6é Falla Plaça Alboraia

5é Falla El Canet

4t Falla Avinguda País Valencià

3er Falla Bulevar

2n Falla Xúquer

1r Falla Rei En Jaume I

 

Secció Primera Grans

 

Enginy i gràcia: Falla Del Port

5é Falla El Raconet

4t Falla Plaça Mongrell

3r Falla La Bega

2n Falla Del Port

1r Falla Plaça d’Espanya

 

Secció Especial Grans

 

Enginy i gràcia: Falla Raval de Sant Agustí

4t Falla Taüt

3r Falla Sant Antoni de la Mar

2n Falla Passeig-Mercat

1r Raval de Sant Agustí


Opiniones de lectores

Deja una respuesta


Radio Cullera Online

Radio Cullera Online

Current track
TITLE
ARTIST

Background